| Kategorie: Gastronomia
Tagi: gastronomia ekspresy gastronomiczne
24 września 2015, 13:27
Klienci odwiedzający małe lokale gastronomiczne takie jak kawiarnia, pizzeria, pierogarnia itp. są zwykle zainteresowani zamówieniem nie tylko czegoś do jedzenia, ale i do picia. Lokal powinien zatem oferować różne opcje w tym zakresie, a zabraknąć wśród nich nie może kawy.
Jaki ekspres dobry do lokalu?
Sprawne serwowanie kawy w małej gastronomii jest możliwe w głównej mierze dzięki specjalnym ekspresom odpowiednio dobranym pod kątem potrzeb danego lokalu. W ich zakresie wybór jest obecnie bardzo duży, dlatego też decydując się na zakup trzeba zwrócić uwagę na kilka istotnych kwestii. Przede wszystkim warto sprawdzić czy ekspresy gastronomiczne (https://www.gastrowar.pl/pl/c/Ekspresy-do-kawy/221) mają ograniczenia ilości kaw, jakie można zaparzyć w trakcie obowiązywania umowy gwarancyjnej. Jeśli limit zostanie przekroczony, a dojdzie do uszkodzenia sprzętu, jest spore prawdopodobieństwo, że nie zostanie naprawiony w ramach gwarancji.
Moc grzałki i funkcjonalność sprzętu
Ponadto istotnym parametrem jest moc grzałki, która zwykle mieści się w przedziale od 1050 W do nawet 2650 W. O funkcjonalności ekspresu decyduje też ilość bojlerów oraz opcja automatycznego spieniania mleka.