Archiwum 18 września 2015


Profesjonalny grill – obowiązkowy w restauracji...
Autor: wincin | Kategorie: Gastronomia 
Tagi: gastronomia   grille żeliwne  
18 września 2015, 13:23

Współcześni restauratorzy dokładają wielu starań, by wychodzić naprzeciw oczekiwaniom klientów. Stąd też coraz większe zainteresowanie wzbudzają restauracje rodzinne, gdzie można przyjść razem z dziećmi i mieć pewność, że nie zabraknie tu licznych atrakcji przygotowanych specjalnie z myślą o najmłodszych.

 

Dobry pomysł to podstawa

Rodzinne restauracje to dość specyficzne lokale, na które jest obecnie spore zapotrzebowanie. Dla właściciela oznacza to konieczność zorganizowania restauracji w taki sposób, by była ona miejscem przyjaznym zarówno dla rodziców, jak i dla ich pociech. Niezwykle ważne w tym kontekście jest opracowanie odpowiedniego menu – i tu znakomicie zdają egzamin potrawy grillowane. Niezbędny jest zatem zakup profesjonalnego grilla – a w tym zakresie wybór jest obecnie spory.

 

Grille stalowe i żeliwne

Profesjonalne grille można podzielić na modele z rusztem stalowym bądź żeliwnym. Zarówno grille żeliwne, jak i stalowe, mają szereg zalet. Ruszty żeliwne są bardzo trwałe i odporne na korozję, dłużej się nagrzewają, ale też i dłużej trzymają ciepło.